globe

EDOF (Extended Depth of Field)

‘Extended Depth of Field, även känd som fokusgaffling, är en digital bildbehandlingsteknik som kombi-nerar flera bilder framkallade vid olika fokusavstånd för att ange en resulterande bild med ett större skär-pedjup än någon av de enskilda källbilder. Fokusgaffling kan användas i alla situationer där enskilda bilder har en mycket kort skärpedjup.’ (källa: Wikipedia)

Vissa Dino - Lite modeller erbjuder denna speciella teknik. EDOF framkallningsläge kan ta flera bilder på olika nivåer av fokus och stapla dem till en tydlig bild automatiskt med ett musklick. EDOF bilderna behåller bildkvaliteten från dess ursprungliga bilder och kan lagras och visas i DinoCapture 2.0 programvara. Alla AM4815xx, AM7815 och AM7915xx modeller inkluderar EDOF-teknik.

For more information on how to use this feature, please click here.

(* För närvarande fungerar EDOF endast med Windows OS)

RK-10-EX

med EDOF

RK-10-EX

utan EDOF

RK-10-EX

Introduktion till EDOF


EDR (Extended Dynamic Range)

EDR är en uppsättning tekniker som används i bildbehandling och fotografi att reproducera ett större dynamiskt område av ljusstyrka än möjligt med standard digital bildbehandling eller fotografiska metoder.

EDR bilder kan representera ett större område av belysningsnivåer som hittas i den verkliga världens scener, från direkt solljus till svag nebulosa. Det uppnås ofta genom att framkalla och sedan kombinera olika exponeringar av samma innehåll (källa: Wikipedia). EDR (Utökat dynamiskt område) är ett bildbehandlingsverktyg exklusivt för vissa av Dino-Lite Edge modellerna (Dinocapture 2.0 version 1.4.8 och senare). För ytor med stor variation i ljusstyrka kan framkallning med verktyg EDR vara perfekt för att framkalla en mer neutral bild av ytan med bara några klick. Läget för framkallning med EDR tar 3 bilder vid olika exponeringsnivåer (standard, underexponerad och överexponerad) och staplar dem i en tydlig bild automatiskt med 1 musklick. EDR bilder kan lagras och visas i Dinocapture 2.0 programvaran. Alla AM4815xx, AM7815 och AM7915xx modeller inkluderar EDR-teknik.

For more information on how to use this feature, please click here.

(* För närvarande fungerar EDR endast med Windows OS)

RK-10-EX

med EDR

RK-10-EX

utan EDR


AMR (Automatic Magnification Reading)

Funktionen AMR upptäcker automatiskt och visar förstoringen av Dino-Lite. Förstoringen visas inom Dino-Lite programvara och sparas med fångad bild. Funktionen AMR förenklar mätning och förbättrar noggrannheten i mätningen. AMR rekommenderas när hög precision och/eller kalibrerade (kalibrering görs manuellt) mätningar måste utföras.

(* För närvarande fungerar AMR endast med Windows OS)


FLC (Flexible LED Control)

Med flexibel kontroll av lysdioder (FLC) kan funktion Dino-Lite LED kontrolleras och justeras. Lysdioderna på Dino-Lite modeller med funktionen FLC är indelad i 4 olika kvadranter som kan justeras separat. 6 nivåer av belysning kan väljas. FLC funktion är användbar när föremål behöver belysas från sidan eller när vissa delar av föremålet behöver mer eller mindre ljus.

(* För närvarande fungerar FLC endast med Windows OS)


Polariserat filter/ polarisator

Många Dino-Lite modeller erbjuder ett inbyggd polarisationsfilter . En polarisator är ett optiskt filter som polariserar ljuset som passerar genom det, och som används för att minska reflektioner från blänkande föremål och förbättra kontrasten. Dino-Lite polarisator kan slås på/av eller justeras för att erbjuda full eller halv polarisering.

Ett polariserat filter rekommenderas när du arbetar med blanka eller reflekterande föremål som till exempel metall, plast, glas, smycken eller elektronik, men även för användning i dermatologi för hud eller hårbotten.

RK-10-EX

med polarisator

RK-10-EX

utan polarisator


Koaxial belysning

Med koaxial belysning riktas belysningen mot den optiska banans axel och belyser därför bara den del av provet som även ses av mikroskopet. Inuti Dino-Lites koaxiala modeller finns en inbyggd LED-lampa på sidan. Denna LED-lampa lyser på en spegel som fungerar som en stråldelare som riktar ljuset direkt mot provet och även tillåter att bilden som formas skickas tillbaka direkt till Edge-sensorn. Det vanligaste användningsområdet för koaxial belysning inom halvledarindustrin är kvalitetskontroll och inspektion av kiselskivor. Med standardbelysning med ljust fält är inte alla strukturer och överliggande strukturer synliga, men med koaxial belysning kommer dessa detaljer att synas. Andra användningsområden är inspektion av polerade och kemiskt behandlade metallytor, inspektion av mikrochips, mikroelektronik och många andra ytor som upplevs som plana eller utan kontrast när man använder ljusfältbelysning.

RK-10-EX

Standardbelysning

RK-10-EX

Koaxial belysning

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...