globe

EDOF (Extended Depth of Field)

”Extended Depth of Field”, ook wel bekend als “focus stacking”, is een digitale beeldverwerkingstechniek die meerdere foto’s combineert die op verschillende focusafstanden zijn gemaakt. Dit resulteert in een beeld met grotere scherptediepte (Depth of Field/DOF) dan de afzonderlijke bronfoto’s. Deze methode kan worden gebruikt in elke situatie waarin de afzonderlijke beelden een zeer ondiepe scherptediepte hebben. (bron: Wikipedia)

Diverse Dino-Lite modellen bieden deze speciale techniek. In de EDOF opnamestand worden meerdere foto’s gemaakt op verschillende niveaus en met één muisklik gecombineerd in een scherpe foto. De EDOF beelden behouden de beeldkwaliteit van de oorspronkelijke foto’s en kunnen worden opgeslagen en bekeken in de DinoCapture 2.0 software. Alle AM4815xx, AM7815 en AM7915xx modellen beschikken over de EDOF technologie.

For more information on how to use this feature, please click here.

(* Momenteel functioneert EDOF alleen onder Windows OS)

RK-10-EX

met EDOF

RK-10-EX

zonder EDOF

RK-10-EX

Introductie EDOF


EDR (Extended Dynamic Range)

EDR is een reeks technieken die in imaging en fotografie gebruikt worden om een groter dynamisch bereik van helderheid te bereiken dan mogelijk is met standaard digitale imaging of fotografische technieken.

EDR beelden bieden een groter bereik aan lichtsterktes. Het wordt vaak bereikt door het vastleggen en vervolgens combineren van verschillende belichtingen van hetzelfde onderwerp (bron: Wikipedia). EDR (Extended Dynamic Range) is een beeldverwerkingsmethode exclusief voor enkele van de Dino-Lite Edge modellen in combinatie met DinoCapture 2.0 (versie 1.4.8 en hoger). Voor oppervlakken met een grote variatie in helder-heid, kan de EDR capture tool ideaal zijn voor het vastleggen van een meer neutraal beeld van het oppervlak door slechts enkele muisklikken. De EDR opnamestand maakt drie foto’s met verschillende belichtingstijden (standaard, onderbelicht en overbelicht) en stapelt ze met slechts één muisklik in een helder beeld. De EDR beelden kunnen opgeslagen en bekeken worden met de DinoCapture 2.0 software. Alle AM4815xx en AM7915xx modellen zijn voorzien van de EDR-technologie.

For more information on how to use this feature, please click here.

(* Momenteel functioneert EDR alleen onder Windows OS)

RK-10-EX

met EDR

RK-10-EX

zonder EDR


AMR (Automatic Magnification Reading)

De AMR-functie detecteert en toont automatisch de vergrotingsfactor van de Dino-Lite. De vergroting wordt weergegeven in de Dino-Lite software en opgeslagen bij de gemaakte foto. AMR vereenvoudigt het meetproces en verbetert de nauwkeurigheid van de meting. AMR wordt aanbevolen wanneer metingen met hoge nauwkeurigheid en / of gekalibreerde metingen worden uitgevoerd (kalibratie gebeurt handmatig).

(* Momenteel functioneert AMR alleen onder Windows OS)


FLC (Flexible LED Control)

Met de Flexible LED Control (FLC) functie kunnen de LED's op de Dino-Lite worden aangestuurd en aangepast. De LED's worden op de Dino-Lite modellen met de FLC functie verdeeld in 4 verschillende kwadranten die afzonderlijk kunnen worden geschakeld. De verlichting kan op 6 verschillende helderheidsniveaus ingesteld worden. De FLC functie is nuttig wanneer objecten moeten worden belicht vanaf de zijkant of wanneer bepaalde delen van het object meer of juist minder licht nodig hebben.

(* Momenteel functioneert FLC alleen onder Windows OS)


Polarisatiefilter/ polarizer

De kappen op alle Dino-Lite Edge en AD-modellen kunnen worden verwijderd en vervangen. Verschillende kappen met specifieke functies worden aangeboden (langere kappen, gepolariseerde kappen, gesloten kappen etc). De verwisselbare kappen zijn vooral handig wanneer deze moeten worden uitgewisseld bij beschadigingen, of om hygiënische redenen, zoals bij gebruik in de gezondheidszorg, in biomedische toepassingen en in de voedselverwerkende industrie.

Een polarisatiefilter wordt sterk aangeraden bij het werken met glimmende of reflecterende voorwerpen zoals metaal, kunststof, glas, juwelen of elektronica, maar ook voor toepassing in de dermatologie of controle van het haar of de hoofdhuid.

RK-10-EX

met Polarizor

RK-10-EX

zonder Polarizor


Coaxiale verlichting

Bij coaxiale verlichting bevindt het licht zich op de as van het optische pad en deze verlicht daarom alleen het deel van het monster dat ook door de microscoop wordt waargenomen. Binnen de coaxiale Dino-Lite-modellen is er een led-lamp aan de zijkant ingebouwd. Deze led-lamp straalt zijn licht op een spiegel die fungeert als een straalsplitser die het licht direct op het monster projecteert en deze zorgt er ook voor dat het gevormde beeld rechtstreeks naar de Edge-sensor kan worden teruggezonden. De meest gebruikte toepassing voor coaxiale verlichting in de halfgeleiderindustrie zijn waferplaten voor kwaliteitscontroles en inspecties. Bij standaard helderveldverlichting zijn de structuren en de overlappende structuren niet allemaal zichtbaar, terwijl bij coaxiale verlichting deze details wel verschijnen. Andere toepassingen zijn de controle van gepolijste en chemisch behandelde metalen oppervlakken, de controle van microchips, micro-elektronica en vele andere oppervlakken waarvan het lijkt dat ze plat zijn of geen contrast hebben bij het gebruik van helderveldverlichting.

RK-10-EX

Standaard verlichting

RK-10-EX

Coaxiale verlichting

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...